Προβλήματα λειτουργίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Προβλήματα λειτουργίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 23570/27.09.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Σημαντικά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένας φορέας με πλούσια συνεισφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας. Οι γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες  που αντιμετωπίζει το Ωδείο είναι πολλές. Οι περικοπές της ετήσιας επιχορήγηση του παλιότερου κρατικού πολιτιστικού οργανισμού, δημιουργούν αγκυλώσεις. Το 8ημηνο κενό της διευθυντικής θέσης έχει προκαλέσει αναβρασμό στον οργανισμό, οι συμβασιούχοι καθηγητές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο και παρόλα αυτά συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Το στεγαστικό - κτιριακό, μαζί με το οικονομικό και το διοικητικό είναι τα τρία βασικά προβλήματα, που ταλαιπωρούν το Κρατικό Ωδείο. Το τελευταίο διάστημα συσσωρεύτηκαν χρέη όχι λόγω της κακοδιαχείρισης, αλλά εξαιτίας της σταδιακής μείωσης της χρηματοδότησης. Το ίδρυμα αριθμεί 500 σπουδαστές, 88 καθηγητές και 10 διοικητικούς υπαλλήλους. Συνεπώς, οι υποχρεώσεις του είναι αυξημένες και απαιτείται επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του παλαιότερου κρατικού  πολιτιστικού οργανισμού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και προκαλούν πολλές δυσλειτουργίες στην λειτουργία του;